Har du mistet noget af hørelsen? Få en høretest

Høretab er ikke noget, der bare kommer med alderen. At arbejde i et støjende arbejdsmiljø uden de rette remedier kan på sigt føre til høretab, og at spille for høj musik i høretelefonerne kan også svække hørelsen – om end det nok mest er hos den unge generation, at den sidste årsag til høretab med tiden bliver udbredt. Er hørelsen ikke, hvad den har været, bør du overveje at få høreapparat.

Ring efter en mobil høreklinik, som rykker ud til dig

Desværre kan der godt være lange ventetider på høreapparater, hvilket kan afskrække nogle fra at få ét – især hvis de allerede er skeptisk anlagt over for det at gå rundt med en maskine i øret og tror, de bare kan blive bedre til at spidse ører for at følge med i samtaler. Men du kan undgå ventetid på høreapparater ved at gøre brug af mobile høreklinikker, hvor en audiolog på kort tid kører ud til dig.

Vent ikke alt for længe på dine høreapparater

I udgangspunktet så vil du via et besøg fra sådan en mobil høreklinik på én og samme dag kunne få svar på, om du har et høretab, og hvor alvorligt det er. Herefter kører dialogen om, hvad for en slags høreapparat, det giver mening, du får. Måske kan du være så heldig, at du allerede kan få dine nye høreapparater til rådighed samme dag – det kan være tilfældet ved behandlingskrævende høretab.

Spørg en høreklinik om, hvor længe du må vente.

Du har forskellige høreapparater at vælge fra

Ikke alle høreapparater er ens – nogle sidder inde i øret, mens andre sidder bag øret. Generelt kan du forvente bedre lyd, når du vælger et høreapparat til placering bag øret, mens høreapparater, du ligesom hørepropper skubber ind i øret, selvfølgelig er den mere diskrete løsning. Det kan godt være svært at hitte ud af, hvad du bør vælge. Men en høreklinik kan vejlede dig i, hvad mulighederne er.

Måske bliver der ingen egenbetaling for nyt høreapparat

At få et høreapparat behøver ikke være nogen stor omkostning for dig – ret beset behøver det ikke nødvendigvis udgøre nogen omkostning for dig overhovedet. For der er offentlige tilskud at søge, og dem kan høreklinikken måske gøre dig opmærksom på og hjælpe med at søge. Ønsker du et apparat af høj kvalitet, så bør du være indstillet på, der bliver en middel til stor egenbetaling for dig.