Sådan kan familieterapi måske hjælpe din familie

Familien er en helt særlig relation. Selvom man som forældre har valgt at få børn, så kan man ikke selv vælge, hvem man er i familie med, på samme måde som man kan vælge venner eller kærester. Som familie vil man som regel være mere knyttet til hinanden end nogen anden. Samtidig er dette dog også grobund for konflikter i mange familier. Og det betyder, at denne tætte relation kan give problemer for nogle. Men måske kan en familieterapeut hjælpe med at komme disse konflikter til livs.

Få hjælp, mens børnene er små

I nogle familier opstår der allerede konflikter, mens børnene er små. Måske oplever man, at ens børn er udadreagerende på forskellig vis. Måske har man bare svært ved at forstå ens børn. Uanset hvad problematikken måtte være, så er det vigtigt at tage hånd om disse.

I familierådgivning kan du som forælder få hjælp til at løse konflikter med dine børn. Det vil ikke bare være en hjælp for dig, men det kan også være med til at sikre, at problemerne ikke eskalerer og giver anledning til stærkt problematiske relationer senere i livet.

Løs konflikterne med dine voksne familiemedlemmer

Nogle gange kan konflikter fra barndommen udvikle sig og give problemer i voksenlivet. Andre gange kan de engang så tætte familiebånd blive svækkede med alderen. Også i disse tilfælde er det vigtigt at gribe ind. Uanset hvor uretfærdig man kan synes den anden er, så er det de færreste, der bliver lykkeligere af at lade en familiær relation gå til grunde.

Hvis du har konflikter med et andet voksent familiemedlem, så kan I muligvis have stor glæde af at gå i familieterapi. Her vil terapeuten blandt andet fungere som mediator og mægler i en betændt relation. Derudover kan I også få redskaber til at mindske konflikterne.