Et godt sammenspil imellem barn og forælder ved køb af tøj til barnet, kan betyde alverden i barnets udvikling af personlighed og selvtillid

De fleste børnefamilier kender nok til problematikken ved at have et barn som vokser meget hurtigt, men samtidig også er ved at udvikle en personlighed, som gør at barnet har mere at sige i forbindelse med hvilket tøj det ønsker at gå med. Dette kan være svært at finde en balance i, men hvis det lykkedes, vil det hjælpe barnet til videre udvikling af dets personlighed, samt skabe en sund relation til selvudfoldelse og et rummeligt forhold til forældrene.

Mit barn nægter at gå med det tøj, som jeg køber – hvordan starter man den gode dialog?

Det kan være supersvært at finde ud af hvordan man får tilpasset tøjet til barnets behov, samt hvordan barnet gerne vil udtrykke sig selv. Det kan være at den rib bluse, som du har købt ikke falder i god jord, og det er mest ja og nej svar, som kommer tilbage fremfor egentlige løsninger. Der er det en fordel at tage barnet med under armen, når shoppingen gøres, selvom det er en udfordring med ulvetime og alverdens. Men på denne måde får man startet en dialog, og barnet har mulighed for fysisk at se tøjet og nærmere pejle forældrene i en retning af en tøjstil.

Hvorfor er det så vigtigt?

At et barn i en tidlig alder har mulighed for at udtrykke sig, som det ønsker, giver en sund grobund for teenageårenes identitetskrise, og gør at barnet er mere vant til at bevæge sig frit indenfor tøjstile. Det kan sågar også være med til at fortælle forældrene om hvad barnet kan lide og hvordan barnet føler sig i et kønsaspekt, som udvikles tidligt hos børn. Dette kan være svært for børn at udtrykke, men fælles tøjkøb kan være startskuddet til et tæt forhold.