Vedligeholdelse af møbler

Hvis dine møbler skal forblive pæne i mange år endnu, er det vigtigt at sætte sig ind i, hvordan man bedst vedligeholder dem. Her kommer et par tips til, hvordan du bedst passer på møbler i forskellige materialer.

Tekstilmøbler

Stofmøbler som f.eks. sofaer og stole bør støvsuges ca. en gang om ugen med en blød børste. Støv og snavs kan gøre, at stoffet med tiden vil komme til at se mat ud. Hvis man spilder noget på sine stofmøbler, er det bedst at få det fjernet så hurtigt som muligt. Er der tale om en klat af noget fast, som f.eks. tyggegummi, kan man prøve at klippe det af med en saks eller skære det væk med en kniv. Man skal dog være forsigtig, for at undgå at det kan ses efterfølgende. Herefter kan man tørre efter med en opvredet klud. Har man spildt væske, der ikke er oliebaseret, kan det oftest klares med en ren klud. Hvis der er kommet en plet af oliebaseret væske på en stofsofa e.l., kan det blive nødvendigt at anvende rengøringsmiddel specifikt egnet til netop tekstilmøbler. Er du på udkig efter nye møbler til dit hjem, kan du lade dig inspirere her https://moebelkompagniet.dk/dagligstue/sofa.

Vedligeholdelse af træmøbler

Man skal være opmærksom på, at møbler af massivt træ er et levende materiale. Det kan derfor blive påvirket af faktorer som sollys, varme og fugt. Vil man være på den sikre side, bør man placere sit træmøbel væk fra direkte sollys. Derudover skal for så vidt muligt forsøge at undgå at placere træmøbler for tæt på badeværelset eller køkkenet. På den måde undgår man, at der kommer fugt i nærheden af møblet.

Træmøbler kan tørres over med en opvredet klud ca. en gang om dagen, da krummer og snavs kan påvirke overfladen, især hvis møblet er lakeret med f.eks. olie. Man bør bruge rengøringsmidler der specifikt er egnet til træmøbler.