Sådan passer og plejer du din mors dag buket

Har du været så heldig, at du har modtaget en mors dag buket? Så vil du naturligvis gerne passe godt på dine smukke blomster. Men hvordan passer og plejer du din buket på bedste vis, så den holder så længe som muligt? Det kan du læse mere om her.

Sørg for den rette vandtemperatur

Vandtemperaturen betyder en hel del for din buket. Rent faktisk er temperaturen afgørende i forhold til, om blomsterne kan optage vandet på optimal vis.

Tulipaner og hyacinter har det eksempelvis bedst i koldt vand, mens roser og syrener har det bedst i varmt vand. Er der tale om en buket med forskellige blomster, bør du bruge lunkent vand. Derudover skal du også huske at bruge holdbarhedsmidlet, som ofte følger med en buket.

Husk at fjerne blade

Inden du placerer din buket i en vase, er det en god idé at fjerne alle blade på den nederste del af stænglen. Det sørger for, at vandet holdere sig friskt i en del længere tid. Ydermere undgår du lugtgener fra rådne blade.

Stænglerne bør skæres på skrå

Det er også en fordel, hvis du skærer stænglerne på skrå. Det bør du gøre minimum to centimeter op af stilken. Gør du dette, hjælper det blomsterne med nemmere at optage vandet, så buketten holdes frisk.

Tag dig godt af din buket

Sidst men ikke mindst skal du skifte vandet dagligt. Du må desuden gerne skære en smule af stænglerne hver gang, du udskifter vandet, så blomsterne kan suge vandet op på den mest optimale måde. Dette kan være med til at sikre, at du får mest muligt ud af din flotte blomsterbuket.