Oplevelser i Roskilde

Der er mange gode grunde til at besøge Roskilde. Her kan du nemlig opleve verdensarv, vikinger og ikke mindst nordens største musikfestival. Roskilde er en domkirkeby, der ligger blot 25 minutter fra København. Det er en by, der er hævet over landskabet og som ligger ualmindeligt smukt lige ved Roskilde Fjord. Besøger du denne by, kan du være helt sikker på, at dit besøg vil blive beriget med historie, kultur og natur i vældige mængder, og når du er færdig med at opleve, kan du slå dig løs og spise lækker mad på én af de mange restauranter. Ja, der er mange oplevelser i Roskilde, og du kan blive meget klogere på dem alle sammen lige her.

 

Oplevelser for folk i alle aldre

Fortællingen om byen, Roskilde, går lang tilbage. Faktisk går fortællingen helt tilbage til vikingetiden og middelalderen. Og det skyldes blandt andet, at nogle af byens største attraktioner indebærer Roskilde Domkirkes kongegrave og imponerende arkitektur, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Og selvom det for nogle måske kan lyde kedeligt og gammeldags, så er det slet ikke tilfældet. Byen byder på attraktioner for folk i alle aldre, og faktisk fanger museet RAGNAROCK mange unge mennesker. Her kan du udforske på interaktive udstillinger om pop, rock og ungdomskultur, mens Vikingeskibsmuseet med sine arbejdende værksteder er en fryd for børn.

 

Besøg gård Snoremark i Roskilde

Nogle helt andre oplevelser kan du få hos gård Snoremark. Det er nemlig en gård, der byder på spændende og helt økologiske oplevelser med mjød og cider. Begge dele er produceret på lokale råvarer, og det er det helt perfekte sted for dig, der interesserer dig for, hvordan sådanne drikkevarer produceres.