Bidrag til det gode fællesskab i Kolding

Vil du gerne ud også gøre en ekstra god gerning i samfundet og særligt i din hjemby? Der findes mange forskellige måder, hvorpå du kan bidrage til samfundet og være med til at skabet et trygt og godt fællesskab. Et skridt i den rigtige retning kan være at gribe mulighederne, når de er der.

Find ud af, hvor der er brug for hjælp

Første skridt på vej mod at bidrage til det gode fællesskab er ved at holde øje med, hvor du tænker, der kunne være brug for en ekstra hånd. Du kan for eksempel følge med i byens avis, hvor de måske skriver om mangel på deltagere og arbejdskraft indenfor nogle områder.

Du kan læs mere her for at få en idé, om der muligvis er behov for lige netop dig et sted i byen.

Frivillig hjælp

Har du allerede en solid indkomst og vil egentlig bare gerne være en del af en organisation og bidrage til det større gode, kan du finde dig et frivilligt arbejde. Det kan være, de mangler personale i den lokale genbrugsforretning, hvor du kan være med til at støtte op om miljøet og sprede budskabet, om at købe brugt i stedet for nyt. Det kan også være, at de på dyreinternatet mangler ekstra hænder, så du kan støtte op om dyrevelfærd og sprede budskabet, om at man skal behandle dyr godt.

Det koster ikke noget at hjælpe

Du behøver heller ikke at bruge mange kræfter på at bidrage til et godt fællesskab i samfundet. Et smil på vejen kan bringe mange mennesker glæde i hverdagen. Selvom de måske ikke når at udtrykke det, er det helt sikkert noget, de vil huske. Hvis du ser en på gaden, som har brug for hjælp, kan du også tilbyde dem en ekstra hånd. De kan jo altid sige nej.