Tre tips til mere nærvær i parforholdet

Parhold er ikke altid let. Derfor er det ikke nogen skam at indrømme, hvis man har brug for lidt hjælp. Heldigvis er der forskellige værktøjer som du og din partner kan bruge, hvis I ønsker mere nærvær i forholdet. De kan være svære at lære og få helt under huden, men det kan i mange tilfælde hjælpe. Mange ægteskaber ender med et opkald til skilsmisse advokat københavn, men med de rette værktøjer kan man forsøge at styre ægteskabet i en mere positiv retning.

Lær din partners kærlighedssprog

Kærlighedssprog refererer til den måde du viser og modtager kærlighed. Nogle viser kærlighed ved ord, andre viser det ved venlige gestusser. Ligesom du har en måde at vise kærlighed på, er der også bestemte typer af kærlighed som du sætter ekstra meget pris på. Måske elsker du at modtage gaver eller når din partner sætter tid af til at lave aktiviteter med dig. Kærlighedssprog varierer fra person til person. Når I kender hinandens kærlighedssprog, bliver I mere opmærksom på, hvordan hinanden opfatter kærlighed.

Lyt til hinanden

Kommunikation er afgørende for sundheden i et parforhold. Der skal trods alt to til tango og derfor er det vigtigt, at du og din partner er på samme bølgelængde – eller nærmere forstår hinandens bølgelængder. Derfor er det vigtigt, at du lytter til din partner. Dette er især vigtigt, at din partner snakker om følelsesmæssige ønsker og behov. På den måde bliver du bedre til at vise kærlighed og omsorg på en måde, som er særlig vigtig for din partner.

Forstå hinandens forskelle

Folk er forskellige, også i parforhold. Det kan både være en styrke, men også kilde til uoverensstemmelser. Men når I forstår hinandens forskelle og syn på verden, bliver I også bedre til at se tingene fra hinandens synspunkter. På den måde kan der opstå færre konflikter i hverdagen.